Rising Energy, Flowing Serenity, Shining Light

ONGC Headquaters

ONGC Headquaters

Institutional
Façade
Location
Delhi, India
Area
4912 m2
Year
2014
Client
Architect Hafeez Contractor
Collaborators
Architect Hafeez Contractor

Radiance of Inspiration: Illuminating ONGC’s Vision

ONGC had been planning its headquarters next to Delhi’s most luxurious shopping mall for almost nine years when they reached out to us. The architectural vision was to create the Indian flag on the façade using linear LED bars and enhance it with a steel mesh woven media mesh. However, upon examining the already purchased products, we had to inform the client that their choice wouldn’t achieve their design intent. As a result, we were hired to provide media design content and façade lighting design within a tight budget, utilizing the existing items. Inspired by the earth’s crust and ONGC’s core activity, we developed a lighting concept abstractly portraying the extraction of natural resources.

ONGC: Concept
ONGC: Concept